Cybersquatting se referă la practica înregistrării, tranzacționării sau utilizării unui nume de domeniu cu intenția de a obține profit profitând de notorietatea mărcii unei alte persoane. Este o practică înșelătoare în care persoane fizice sau juridice înregistrează nume de domenii care sunt similare unor mărci sau nume de branduri consacrate, adesea cu intenția de a cesiona domeniul înapoi proprietarului legitim la un preț ridicat sau de a redirecționa traficul către propriile lor site-uri web.

Atunci când un nume de domeniu a fost înregistrat în mod ilicit, acesta reprezintă o amenințare semnificativă la adresa reputației mărcii titularului legitim, a prezenței online și, potențial, chiar a operațiunilor lor comerciale. În astfel de cazuri, consilierii noștri în proprietate intelectuală joacă un rol esențial în demararea procedurilor legale necesare pentru impunerea unor acțiuni reparatorii specifice.

Consilierii noștri în proprietate intelectuală oferă asistență de specialitate pentru soluționarea disputelor legate de numele de domeniu, de la evaluări preliminare până la acțiuni legale în fața Tribunalului București. În plus, consilierii noștri în proprietate intelectuală depun toate diligențele pentru a se ajunge la o conciliere sau la o soluționare alternativă ori de câte ori este posibil, facilitând o încheiere rapidă și eficientă a conflictului.